Investeren in medewerkers wordt in 2020 nog aantrekkelijker!

F Menthen 30-10-2019 12:43
Categorieën: Algemeen


blog_image:article_theadm_15724442535db9985dc0cbb.jpg:end_blog_image
Hét terugkerende dilemma. Investeren in vast personeel, wetende dat je later geconfronteerd wordt met transisitiekosten. Lopen de opleidingskosten te hoog op? Lees dan verder voor het laatste nieuws van onze overheid!

We weten allemaal dat medewerkers opleiden belangrijk is. Zowel voor de medewerker als voor de werkgever. Om het nóg aantrekkelijker te maken wil het kabinet het blijven leren en ontwikkelen van medewerkers stimuleren door de opleidingskosten aftrekbaar te maken van de transitievergoeding. Zo wilde overheid borgen dat mensen op een gezonde manier hun pensioenleeftijd halen. Het bevorderen van opleidingsmogelijkheden zorgt ervoor dat medewerkers kunnen groeien. En dat brengt veel voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan grotere intrinsieke motivatie, minder verzuim, meer specialismes en daardoor productieve medewerkers. Op dit moment zijn alleen opleidingskosten voor een andere functie bij een andere werkgever aftrekbaar van de transitievergoeding. Dit wilt het kabinet veranderen per 1 januari 2020.

Bij the AdminPeople kijken we al jaren met een innoverende blik naar werk en de arbeidsmarkt. Dit noemen wij ‘staffing as service’. Met deze dienst willen wij de organisatie en haar medewerkers optimaal laten functioneren. Dit doen we onder andere door medewerkers op de juiste plek te zetten met behulp van een nieuwe visie op strategische personeelsplanning.

Wat is hier nieuw aan vraag je je misschien af?

Het nieuwe is dat we doorlopend in gesprek blijven met medewerkers om duidelijk te krijgen waar iemands vaardigheden, interesses, wensen en ambities liggen. Met deze uitgebreide informatie gaan we vervolgens kijken welk pad jouw medewerker gaat bewandelen in de komende 2 tot 3 jaar.

De vervolgstap is dan om te kijken wat dit kan betekenen voor de organisatie. Met ons actieplan waarin opleidingen en trainingen een belangrijke rol spelen, kan de organisatie vooruit kijken. Op deze manier wordt de verwachte uitstroom (of doorstroom) in kaart gebracht. Dus voordat de uitdaging binnen de functie weg is voor de werknemer, zorgen wij dat iedereen in beweging komt.

De nieuwe regeling, inzake opleidingskosten, die van kracht zal gaan in 2020 wordt de keuze voor opleiden een stuk eenvoudiger. Investeren in personeel wordt zo nog aantrekkelijker.

Wat het kabinet wilt overbrengen naar medewerkers is dat ze zichzelf altijd moeten blijven ontwikkelen. Wij van The AdminPeople noemen dit het ‘Oei ik groei’ concept. Zoals kinderen groeien en zich ontwikkelen naar volwassenheid, zo blijven medewerkers zich professioneel ook ontwikkelen. Om ouders te helpen is er voor kinderen een boekje voor, namelijk ‘oei ik groei’. Voor volwassenen (nog) niet, dus wij hebben onszelf de vraag gesteld; hoe “groeit” een volwassene en wat kun je daar mee doen als bemiddelaar en werkgever?

Zoals eerder is aangegeven willen wij een reeks gesprekken tussen werkgevers en werknemers over hun loopbaan stimuleren en faciliteren. Functioneringsgesprekken krijgen hiermee een totaal andere insteek. Er wordt onder andere gekeken naar hoe lang iemand erover doet om de functie zich helemaal eigen te maken en wanneer de volgende stap zich aankondigd.

En dan?

Tja, de volgende stap in de carrière kan binnen of buiten de organisatie liggen. Een vervolg functie moet namelijk maar net passen of beschikbaar zijn. Ook hier helpen wij werknemers en werkgevers bij. Onze expertise moet ervoor zorgen dat de medewerker op tijd een passende functie binnen of buiten de organisatie vindt. Wij helpen jullie vervolgens weer aan een nieuwe collega. Tijdens het werven van die nieuwe collega houden we weer rekening met de ontwikkeling van de kandidaat. Wat is zijn looppad? Hoe ver is hij in zijn ontwikkeling? En past deze ontwikkeling bij de ontwikkeling van de organisatie?

Loop jij tegen soortgelijke vraagstukken aan en wil jij goed voorbereid zijn voordat de nieuwe regeling in 2020 ingaat? Bel ons dan vandaag nog op 0348 490006

Bron: Opleidingskosten aftrekbaar transitievergoeding

Reageer

Nieuwsgierig geworden of behoefte aan meer informatie?

Plan hier uw gratis consult

The Admin People B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close