Vacatures

6 Redenen om te kiezen voor een flexibele medewerker

Jolanda van Groningen 20-2-2020 13:45
Categorieën: Algemeen

Flexibel personeel inzetten is voor veel bedrijven impopulair gemaakt door de nieuwe regelgeving uit de WAB. Een medewerker met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (zelf in dienst, via detachering, of met een oproep/ uitzendcontract) lijkt nu meer te kosten dan een collega met een vast dienstverband voor onbepaalde tijd. Klopt dat wel?

In ons blog willen we onderzoeken of dit wel echt zo is. En als dat zo is, hoe blijf je dan toch als organisatie in staat om te reageren op veranderingen? Wat nu, als je alle feiten onder elkaar ziet, het blijkt dat je deze overwegingen in een ander licht ziet en daarna een andere mening krijgt?

De feiten: WAB

De commissie Borstlap stelt maatregelen voor om flexwerk tegen te gaan en het aantrekkelijker te maken om werknemers een vaste arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd te bieden. In de praktijk is het tegenovergestelde het geval. Miljoenen werknemers in loondienst krijgen minder zekerheid. Met dit voorstel wordt iedereen eigenlijk een flexkracht. We hebben dan geen twee miljoen maar negen miljoen flexwerkers. Doorvoering van deze maatregelen van de commissie Borstlap zou een vergissing van historische proporties opleveren. Ondanks de uitspraken van de commissie Borstlap is het aantal flexwerkers dat wordt ingezet in de afgelopen 3 maanden met 8% gestegen. En dat ten opzichte van 2019. Dat is niet mis! Kenniscentrum TNO verwacht zelfs dat in 2020 één op de drie werknemers een flexibele werknemer zal zijn. De Nederlandse arbeidsmarkt flexibiliseert dus enorm. Beseffen we ons dat eigenlijk wel?

6 redenen om een flexibele medewerker in te zetten:

  1. Je kunt de werving, selectie, HR- en salarisadministratie uitbesteden. Wanneer je regelmatig een tijdelijke medewerker nodig hebt, kunnen wij je helpen om snel te schakelen.
  2. Je betaald de gewerkte uren, zonder dat de medewerker in zekerheid hoeft in te leveren. Wanneer je de medewerker namelijk via ons inhuurt, organiseren wij opdrachten voor de resterende uren die de medewerker wil werken.
  3. Minder werkgever risico's. Deze verleg je namelijk naar onze organisatie, waar wij die met onze expertise proberen zo goed mogelijk te beperken en beheersen.
  4. Flexibel over bijzondere competenties kunnen beschikken wanneer je ze nodig hebt is gunstiger en efficiënter dan dat je deze constant in huis hebt.
  5. Flexibele medewerkers brengen nieuwe inzichten mee, onder andere van andere bedrijven waar ze opdrachten uitvoeren.
  6. Beide partijen (zowel de organisatie als de flexibele werknemer) kunnen een betere inschatting maken van het succes van de samenwerking voordat er een vast dienstverband volgt.

In onze volgende blogs zullen we deze 6 redenen verder toelichten, zodat jij exact weet wat de inzet van een flexibele werknemer voor jou en je bedrijf kan betekenen. Wij willen iedereen graag laten zien waarom het inzetten van een flexibele medewerker nog steeds interessant is, ondanks de invoering van de WAB.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om geen van de volgende blogposts te missen!

Reageer

Neem direct contact op

Wilt u contact met The Admin People, heeft u behoefte aan meer informatie?

We helpen u graag verder!

The AdminPeople B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close