Payroll maakt het u makkelijker deze zomer!

H.J.M. Aart 17-4-2019 14:43
Categorieën: Algemeen

blog_image:article_theadm_15555057735cb7226ddc51a.jpg:end_blog_image

Veel bedrijven maken gebruik van vakantiekrachten in de zomerperiode. Waarvan niet iedereen op de hoogte is, is dat u deze vakantiekrachten kunt laten “payrollen” door ons, tegen een speciaal tarief.

Zoek je direct tijdelijke ondersteuning? Klik hier

Binnen de cao voor Uitzendkrachten is namelijk bepaald dat vakantiekrachten die werkzaam zijn tussen 1 juli en 1 september, bepaalde reserveringen anders of soms niet opbouwen.


Waarom is payroll voor vakantiekrachten praktisch?

U kunt natuurlijk de vakantiekrachten op uw eigen payroll zetten, geen enkel probleem. Echter, het administratieve proces van het in dienst nemen van een nieuwe medewerker moet dan wel helemaal worden gevolgd. Dat kost tijd welke u in ieder geval kunt besparen. Wij verzorgen namelijk de personeelsadministratie, salarisadministratie, uitbetaling en de afrekening aan het einde van de contract periode. U ontvangt slechts de factuur voor de gewerkte uren.

Als werkgever moet u naast het salaris voor uw personeel ook genoeg andere zaken regelen en u loopt bepaalde risico’s. Wanneer u vakantiekrachten aanneemt en op uw eigen payroll heeft moet u deze zaken ook regelen, net zoals u dat voor uw eigen personeel doet. Mocht een vakantiekracht ziek worden draagt u ook gewoon het risico, mocht de uitval langer duren dan de vakantieperiode dan telt de uitval mee als instroom voor uw WHK premie.


Hoe werkt Payroll?

Het enige dat u hoeft te doen is de vakantiekracht(en) bij ons aan te melden. Wij nemen contact op en regelen de hele administratieve kant. Via een online registratiesysteem worden de uren vastgelegd en op basis daarvan krijgt u een factuur.

Zoek je direct tijdelijke ondersteuning? Klik hier

Kosten

Bij de inzet van (vakantie)krachten tussen 1 juli en 1 september 2019 kunnen wij u een omrekenfactor 1,7 aanbieden. En bij 5 vakantiekrachten of meer krijgt u zelfs een omrekenfactor van 1,683!

Daarnaast doen we meer!

The AdminPeople is een managed service provider. Payroll is een van die diensten die wij leveren. Echter, wij voeren voor ruim 100 klanten ook de salarisadministratie uit. Waar bij de payroll variant wij formeel werkgever zijn, voeren we bij de andere klanten alleen de salarisadministratie en leveren we informatie aan.

Het is slecht een hele kleine greep van de diensten en services die wij allemaal aanbieden op het gebied van administratie en HR.

Maak voor de vakantieperiode nog een afspraak, kunt u daarna gerust weg. In de wetenschap dat wij altijd voor u klaar staan met een passende oplossing door u te voorzien van de juiste mensen of het proces (onderdeel) voor u uit te gaan voeren.

Reageer

Nieuwsgierig geworden of behoefte aan meer informatie?

Plan hier uw gratis consult

The Admin People B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close