Vacatures

De droombaan na mijn stage……

Saskia van den Hoogen 3-6-2019 9:58
Categorieën: Algemeen, Recruitment
Ik loop vanaf begin mei stage bij The AdminPeople en hou me, onder andere, bezig met het evaluatieproces van de detacheringskrachten. Harold (mijn stagebegeleider) vroeg mij of ik een blog wilde schrijven over hoe ik als starter mijn toekomst tegemoet zie in de huidige arbeidsmarkt. Dat is een interessante, want het is bijna zover: na jarenlang studeren heb ik straks mijn masterdiploma Social and Organizational psychology op zak. Dan ligt de wereld aan mijn voeten!

Tijd om te beginnen bij mijn droombaan en lekker mijn eigen geld te gaan verdienen. Tenminste, dat dacht ik vroeger; dat je na je studie gewoon vanzelfsprekend een baan zou krijgen die perfect aansluit bij je kennis, diploma’s en wensen: Wie fysiotherapie doet, wordt fysiotherapeut, als je verloskunde hebt gestudeerd ga je kindjes op de wereld zetten en de pabo doe je om leraar te worden.

Voor veel studies is de weg naar jouw droombaan minder vanzelfsprekend. Daar studeer je af met een breed vakkenpakket en veel mogelijkheden. Voor werkgevers is het soms nog niet helemaal duidelijk wat deze jonge professionals precies kunnen en voor de jonge professional nog niet wat ze wil. Dat begrijp ik want ik ben het ook nog aan het ontdekken: Waar ben ik nou echt goed in? Welke functie past het beste bij mij? Waar word ik vrolijk van?

Er is maar één manier om daarachter te komen: Doen! Ga rondkijken in de markt en verschillende functies uitproberen. Het wordt de starters niet heel makkelijk gemaakt, dus daar ligt een uitdaging voor de arbeidsmarkt. Werkgevers moeten meer vertrouwen krijgen in de kundigheid van jonge professionals. Ze kunnen veel en ze staan vaak te springen om nieuwe dingen te leren! Dit sluit erg aan bij een opvallende ontwikkeling van de laatste jaren, dat vooral jonge mensen minder lang bij dezelfde werkgever willen blijven.

Volgens mij vinden werkgevers dat nog een beetje eng, zoveel ‘risico’ nemen. Met wat creativiteit kan dat vast opgelost worden. Ik zie dat The AdminPeople daar al heel ver mee is. Ze bieden mensen die flexibel willen werken een vast contract en zorgen dat ze op verschillende plekken kunnen worden ingezet, waar er vraag is naar mankracht. Dat heeft voor werkgever en werknemer veel voordelen: de werkgever heeft de beschikking over een grote poule met jonge professionals en ik heb lekker veel afwisseling met toch de financiële zekerheid. Doe mij dat ook maar, dan heb ik mijn ‘droombaan’ te pakken!

Saskia van den Hoogen
Bijna afgestudeerd Psycholoog spec. Arbeid & Organisatie

Reageer

Neem direct contact op

Wilt u contact met The Admin People, heeft u behoefte aan meer informatie?

We helpen u graag verder!

The AdminPeople B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close