Vacatures

Uitreiking deel onderneming 2016 Award

Harold van Aart 15-12-2017 15:00
Categorieën: Algemeen
blog_image:article_theadm_14818105615852a28193b95.JPG:end_blog_imageDe deeleconomie, iedereen vindt er wat van. Eigenlijk is het niet eens nieuw. Sinds de oudheid delen we al dingen met elkaar.

We zijn er anders naar gaan kijken. Veel dingen die je vroeger misschien leende, die delen we nu. Dat is andersom denken. Het principe blijft dat ik iets nodig heb en jij iets over hebt en dat wisselen we uit. Het resultaat is hetzelfde of ik het nu leen of deel.
Doordat we ons meer bewust zijn van de mogelijkheden, zien we ook meer de toepassingsmogelijkheden. En dat is, vind ik, de verandering. We zien er een economisch voordeel in. Iets wat “over” is heeft nu ineens waarde in het economisch verkeer en daar kunnen we diensten of bedrijven omheen bouwen.

Ik noem het wel eens “voorrecyclen”, voorkomen dat het “afval” wordt zeg maar. Wat over is laten we niet liggen, maar gebruiken we. Daardoor hoeven we niet nog meer producten te maken die we niet volledig gebruiken. Dat heeft dan weer tot gevolg dat we besparen op grondstoffen, milieu enz. enz. Delen heeft, als je het zo bekijkt, heel veel voordelen en het is nog goed voor de aarde en mensheid ook.

Zie hier mijn kerstboodschap! Deel en “voorrecycle” meer in 2017!

Ik vind die hele ontwikkeling zo razend interessant dat ik er de hele dag wel mee bezig ben. Jaren terug is dat begonnen met efficiënter dingen doen of slimmer combineren. Nu benader ik het meer vanuit het idee” kan ik met dat wat ik niet gebruik nog iets doen”.
Leuk om te zien wat er gebeurt als je vaste denkpatronen doorbreekt. Gelijk een mooie brug naar de award die ik gisteren  heb mogen uitreiken.

De “deel onderneming 2016” award

Het zal u niet verbazen dat ik mijn bedrijf helemaal rondom dit thema delen en samenwerken heb opgebouwd. De laatste 3 jaar hebben we onze boodschap naar buiten ook hierop aangepast.

We doen van alles op het gebied van delen: personeel, systemen, ruimte zijn maar een paar voorbeelden. Wij hebben van delen een dienst gemaakt. Met die kennis helpen we ook bedrijven om te leren delen en omdat we de processen al hebben om dat te kunnen…u raadt het al delen we die ook.

We hebben gewoon het leukste deelbedrijf van Nederland! Klinkt misschien minder sexy dan AirBnb, Greenwheels of Uber, maar dat zijn we wel.

Maar delen wordt pas leuk als je wat te delen hebt en/of iemand om mee te delen. In 2016 was De Raadgevers het bedrijf waarbij we over en weer delen hebben toegepast.

Wij hebben in eerste instantie een van onze medewerkers gedeeld met De Raadgevers. Op het moment dat wij een bepaalde behoefte hadden, kwamen zij spontaan met de oplossing om een van hun medewerkers met ons te delen.

Het was dit jaar dan ook niet moeilijk wie de Award voor de Deel Onderneming van 2016 zou moeten ontvangen.

Leen van Stappen, Algemeen Directeur van de Raadgevers, ontving gisteren de Award in de vorm van een oorkonde en de daarbij behorende prijs. Die prijs moet hij, dat is traditie geworden, weer delen met iemand binnen zijn eigen onderneming.Tot slot wensen wij u hele prettige kerstdagen en een gelukkig 2017 !

Reageer

Neem contact op

Wilt u meer informatie? We vertellen u graag meer. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

0348-490006

The AdminPeople B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close