Vacatures

Hoort uw bedrijf bij de 71% bedrijven die niet aan de AVG voldoen?

Harold van Aart 19-2-2019 8:25
Categorieën: Algemeen

 

blog_image:article_theadm_15505617785c6bb1f2d75d9.jpg:end_blog_image

Op 26 mei 2018 is de AVG wetgeving van start gegaan. Veel bedrijven blijken echter in de praktijk nog niet aan de wet te voldoen. Inmiddels heeft de Autoriteit Persoonsgegevens al de nodige dwangsommen opgelegd bij een aantal grotere ondernemingen (UWV, Uber, KNVB, Theodoor Gilissen Bankiers). Naast financiële schade is dat ook vervelend voor de reputatie.

We horen van onze relaties vaak dat het complex is om aan alle voorwaarden te voldoen omdat het toch enige specialistische kennis vraagt. Wij zijn onlangs een samenwerking aangegaan met de Safesecur Group. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in informatiebeveiliging en de AVG. Door deze samenwerking hebben we al een aantal klanten kunnen helpen met het voldoen aan de AVG wet- en regelgeving.

Onze aanpak:Fase 1 (met AVG Awareness diploma) 3 – 5 dagen: 

 - Een nulmeting uitvoeren met stoplichten rapportage + concreet actieplan;
 - Verwerkingsregister opstellen, of het reeds bestaande register toetsen;
 - Toetsen van uw TOP 5 verwerkingsovereenkomsten met een advies;
 - AVG/Informatiebeveiliging awareness sessie met uw medewerkers;
 - Toetsen of uw website AVG proof is;
 - Uw organisatie voorzien van diverse bruikbare formats waarmee u snel en efficiënt aan het werk kunt.

Optioneel: Fase 2 Verbeteren en onderhoud

Gedurende deze periode komt een AVG professional onderhoud aan uw AVG systeem plegen. Op basis van de complexiteit, ontwikkelingen binnen de organisatie, regelgeving/jurisprudentie zorgt de professional ervoor dat uw organisatie aan de AVG wetgeving blijft voldoen.

De inspanning geschiedt in overleg. Onze ervaring leert dat we na een cyclus van een jaar klaar zijn voor fase 3.

Optioneel: Fase 3 Behalen van het AVG Certificaat

Hiermee maakt u aantoonbaar dat uw organisatie op alle elementen van de wet is getoetst en dat er sprake is van conformiteit. Vergelijk het met ISO of NEN certificeringen.

Optioneel: ISO 27001 Na de eerste stappen op het gebied van de AVG kiezen organisaties er soms voor om de ISO 27001 norm te behalen, de internationale certificeringsnorm voor informatiebeveiliging. De doorlooptijd van een dergelijke implementatie is 6 maanden, de uiteindelijke inspanning 30 dagen. De implementatie sluit u af met een audit door een officiële certificerende instantie om het certificaat te behalen.

Tot slot

In 3-5 dagen heeft u inzicht in de probleemgebieden en ligt er een concreet actieplan. Binnen een aantal weken bent u AVG proof. Mocht er onverhoopt in de tussentijd een calamiteit zijn, dan kunt u altijd aantonen dat u actief met de AVG bezig bent. Spreekt ons aanbod u aan, neem dan contact op via avgaanbod@theadminpeople.nl. Wij maken dan zo spoedig mogelijk een afspraak voor een inventarisatie van uw wensen. Op basis daarvan doen wij u een passend aanbod.

Reageer

Neem direct contact op

Wilt u contact met The Admin People, heeft u behoefte aan meer informatie?

We helpen u graag verder!

The AdminPeople B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close