Blog
Ik loop vanaf begin mei stage bij The AdminPeople en hou me, onder andere, bezig met het evaluatieproces van de detacheringskrachten. Harold (mijn stagebegeleider) vroeg mij of ik een blog wilde schrijven over hoe ik als starter mijn toekomst tegemoet zie in de huidige arbeidsmarkt. Dat is een interessante, want het is bijna zover: na jarenlang studeren heb ik straks mijn masterdiploma Social and Organizational psychology op zak. Dan ligt de wereld aan mijn voeten!

Tijd om te beginnen bij mijn droombaan en lekker mijn eigen geld te gaan verdienen. Tenminste, dat dacht ik vroeger; dat je na je studie gewoon vanzelfsprekend een baan zou krijgen die perfect aansluit bij je kennis, diploma’s en wensen: Wie fysiotherapie doet, wordt fysiotherapeut, als je verloskunde hebt gestudeerd ga je kindjes op de wereld zetten en de pabo doe je om leraar te worden. ...
Gepubliceerd: Saskia van den Hoogen Auteur: 3-06-2019 9:58 ...Lees meer
Nieuwsuur ging gisteren o.a. over de WAB. Conclusie werkgevers blijven zoeken naar flexibiliteit. Werknemers zoeken zekerheid, die komt er natuurlijk niet als werkgevers andere manier vinden om flexibel te blijven.

Conclusie: twijfel of de WAB gaat werken. Ik ben voor een verandering, maar hoe moet het dan? ...
Gepubliceerd: Harold van Aart Auteur: 16-05-2019 17:00 ...Lees meer
Een paar weken geleden een aflevering van Tegenlicht gezien, waarin werd ingezoomd op de “Bullshit baan”.

Meer dan twintig procent van de werkende mensen in het Westen heeft het idee dat wat ze doen helemaal geen zin heeft. Toch werken ze zich een ongeluk en verdienen samen miljarden. Het is nog erger: er zijn zelfs mensen die zeker weten dat hun werk niets bijdraagt. Soms gaan hun werkzaamheden in tegen al hun principes. Het is werk dat, als het niet zou worden gedaan, door niemand wordt gemist. De wereld zou er zelfs beter van worden, als het gewoon zou blijven liggen.

Ik weet niet of het zo zwart/wit is, maar ik weet uit eigen ervaring wel dat veel ondernemingen “ruis in hun huis” hebben. In het verleden heb ik onderzoek uitgevoerd naar de efficiency van het inhuren van flex en daar kwam steevast een besparing uit van 20% -30%. 80% van de besparing wordt gerealiseerd door het minder in zetten of effectiever inzetten van flex.

Nu klinkt Bullshit baan niet zo vriendelijk, ik heb het liever over ruisbanen of ruistaken.

Ruisbanen ontstaan, dat kan je niet tegenhouden. Alleen al omdat “werk de neiging heeft uit te dijen tot het de ...
Gepubliceerd: Harold van Aart Auteur: 10-05-2019 13:59 ...Lees meer
Neem direct contact op

Wilt u contact met The Admin People, heeft u behoefte aan meer informatie?

We helpen u graag verder!

The AdminPeople B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close