Blog
Veel bedrijven maken gebruik van vakantiekrachten in de zomerperiode. Waarvan niet iedereen op de hoogte is, is dat u deze vakantiekrachten kunt laten “payrollen” door ons, tegen een speciaal tarief.

Binnen de cao voor Uitzendkrachten is namelijk bepaald dat vakantiekrachten die werkzaam zijn tussen 1 juli en 1 september, bepaalde reserveringen anders of soms niet opbouwen.
...
Gepubliceerd: Harold van Aart Auteur: 17-04-2019 14:43 ...Lees meer
Die zin kwam in me op, mijmerend over vroeger. Wanneer je kinderen hebt krijg je ‘die vraag’ een keer: “Papa wat doe je nou zo de hele dag?”. In mijn geval hadden ze het idee dat ik de hele dag aan de telefoon een beetje zat te kletsen, maar het inspireerde mij wel tot het schrijven van dit kleine artikel. Beide kids zijn vanaf komend weekend het huis uit. Het leek me leuk om een ‘wat doe je nou de hele week gevoel’ met de lezers van mijn blog te delen: Een bloemlezing van de afgelopen 2 maanden. ...
Gepubliceerd: Harold van Aart Auteur: 7-03-2019 16:16 ...Lees meer
De arbeidsmarkt is in beweging, zoveel is duidelijk. Steeds minder mensen hebben een vast contract en steeds meer mensen werken in een flexibele constructie. Een beweging die zich alleen maar voort zal zetten. De overheid doet voorkomen alsof het meebeweegt; het presenteerde vorig jaar de nieuwe Wet arbeidsmarkt in Balans (WAB).

Iedereen ziet al langere tijd de ‘nieuwe’ tendens op de arbeidsmarkt: startende werknemers zijn op zoek naar betekenis en afwisseling in hun werk en vinden dat vaak belangrijker dan een vast contract. Zingeving staat steeds vaker boven de hoogte van het inkomen. Anderzijds zoeken werkgevers naar meer praktische flexibiliteitsvormen en hopen ze verlost te worden van de ‘strop om hun nek’ als het gaat om alle flexibiliteitsrisico’s die samenhangen met vaste contracten. De overheid kwam vorig jaar met een voorzichtig antwoord in de vorm van de nieuwe Wet arbeidsmarkt in Balans. Het moet de kloof dichten tussen flexibel en vast. Maar het wetsvoorstel zit nog vol met regelingen die niet overtuigen. Zelfs de Raad van State was kritisch en stuurde de minister terug naar de tekentafel. Veel vraagstukken bleven überhaupt onbeantwoord. Want waar is de ‘balans’ in de Wet arbeidsmarkt in Balans?

In mijn ogen is het voorstel niet vernieuwend, speelt het niet in op de ontwikkeling, het probeert de tijd stil te laten staan en soms gaan we zelfs jaren terug in de tijd. Sinds deze week noem ik dat het Intertoys effect, ontkennen dat de wereld anders functioneert om te kunnen blijven doen wat je deed. Dat gaat fout. Het is tijd om het flexibele werken te omarmen, het is er gewoon. In plaats allerlei beren op de weg te zien en risico's te definieren, omarm die risico's. Omarmen zorgt er voor dat je actie gaat ondernemen om de risico's goed te managen, wat we nu doen is de beren achter een houten schutting zetten om vervolgens te zeggen dat ze er niet zijn. Het is echt geen hogere wiskunde, ik wil het woord niet gebruiken maar omdenken is hier wel de clou. Zo krijg je vernieuwing op gang....
Gepubliceerd: Harold van Aart Auteur: 25-02-2019 16:37 ...Lees meer
Neem contact op

Wilt u meer informatie? We vertellen u graag meer. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

0348-490006

The AdminPeople B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close