Waarom is het goedkoper een werving- en selectiebureau in te schakelen dan het zelf ze doen?

Harold van Aart 7-7-2023 10:24
Categorieën: Recruitment

Het aannemen van nieuw personeel is een cruciaal onderdeel van het succes van een bedrijf. Het vinden van de juiste kandidaat voor een vacature kan echter tijdrovend en kostbaar zijn. Veel bedrijven overwegen om zelf de wervings- en selectieactiviteiten uit te voeren, maar vaak realiseren ze zich niet dat het inschakelen van een professioneel werving- en selectiebureau voordelen heeft, met als uiteindelijke gevolg dat het goedkoper is. 

Expertise en ervaring

Werving- en selectiebureaus hebben de expertise en ervaring om de beste kandidaten voor een specifieke functie te vinden. Ze beschikken over een uitgebreid netwerk en hebben toegang tot diverse wervingskanalen. Bovendien zijn ze bekend met de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van werving en selectie. Het inschakelen van een bureau verhoogt de kans op het vinden van gekwalificeerde kandidaten en vermindert het risico van een verkeerde match, wat uiteindelijk kostenbesparend kan zijn.

Tijdsbesparing

Het proces van werving en selectie vergt veel tijd en energie. Het vereist het opstellen en plaatsen van vacatures, het screenen van cv's, het voeren van sollicitatiegesprekken en het uitvoeren van referentiecontroles. Door een werving- en selectiebureau in te schakelen, wordt deze tijdrovende taak uit handen genomen, waardoor de interne medewerkers zich kunnen concentreren op hun kerntaken. Dit leidt tot een hogere productiviteit en efficiëntie binnen het bedrijf.

Verhoogde retentie en betere match

Het inschakelen van een werving- en selectiebureau vergroot de kans op het vinden van een kandidaat die goed past bij de bedrijfscultuur en de vereisten van de functie. Door de expertise van het bureau en hun grondige screeningproces worden geschikte kandidaten geïdentificeerd, wat resulteert in een betere match en verhoogde retentie. Het verminderen van personeelsverloop bespaart aanzienlijke kosten die gepaard gaan met het opnieuw werven en inwerken van nieuwe medewerkers.

Kostenbesparing

Op het eerste gezicht lijkt het inschakelen van een werving- en selectiebureau duurder dan het zelf uitvoeren van het wervingsproces. Echter, als we de totale kosten analyseren, wordt duidelijk dat het inschakelen van een bureau juist kostenefficiënter kan zijn. Interne werving brengt verschillende kosten met zich mee, zoals het plaatsen van vacatures op vacaturesites, het uitvoeren van achtergrondcontroles, het voeren van sollicitatiegesprekken en het onboarden van nieuwe medewerkers. Een werving- en selectiebureau bundelt deze kosten en kan lagere tarieven bedingen bij leveranciers, omdat ze op grote schaal opereren. Bovendien kan een snellere invulling van een vacature door een bureau leiden tot minder omzetverlies en hogere bedrijfsprestaties.

Schakel je ons in?

Hoewel het verleidelijk kan zijn om het wervingsproces intern af te handelen, biedt het inschakelen van een werving- en selectiebureau aanzienlijke financiële voordelen op de lange termijn. De tijdsbesparing, expertise en ervaring van deze bureaus, in combinatie met de kostenbesparingen en verhoogde retentie, maken het een verstandige investering. Het uitbesteden van het wervingsproces aan professionals stelt bedrijven in staat om zich te richten op hun kernactiviteiten en zorgt voor een effectieve en efficiënte invulling van vacatures.

Ben jij dus op zoek naar de succesvolle match? Neem dan contact op!

Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Nieuwsgierig geworden of behoefte aan meer informatie?

Plan hier uw gratis consult

The Admin People B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close