Jouw ZZP'er wordt werknemer

Harold van Aart 27-10-2023 9:37
Categorieën: Arbeidsmarkt , ZZP

Het zit eraan te komen: wetgeving die ZZP’ers het recht geeft om hun ZZP-overeenkomst aan te vechten en een arbeidsovereenkomst te eisen. Dat heeft consequenties omdat jouw ingehuurde kracht met terugwerking een arbeidsovereenkomst heeft en die kan opeisen. In dat geval is de bruto vergoeding die je hebt uitgekeerd ineens een netto salaris en ontvang jij een naheffing voor belastingen, vakantiegelden en premies over dat bedrag. Plus alles wat daar aan arbeidsvoorwaarden en secundaire arbeidsvoorwaarden bij hoort en als bonus dat jij de, inmiddels, werknemer niet eenvoudig kan ontslaan. In het beste geval verdubbelen jouw kosten met terugwerkende kracht; als er een boete overheen komt ben je drie keer duurder uit.

Werken nieuwe overeenkomsten?

Organisaties proberen zich in te dekken met nieuwe ZZP-overeenkomsten. Maar zelfs als wordt vastgelegd dat voormalig zzp’ers geen pensioen of uitkering uit hun ondernemersjaren kunnen claimen, dan blijft er één ding openstaan die een hoop geld kan kosten: Het recht op vakantiedagen is Europees geregeld. Het recht daarop kan de rechter niet zomaar beperken. Stel je voor dat al die zzp’ers in bijv. de zorg die dagen of de uitbetaling daarvan gaan eisen of dat het juridisch gewoon moet. Dan krijgt een aantal organisaties een harde dobber.

We hebben een oplossing

The AdminPeople’s Staffing-as-a-Service is de HUB voor flexibele arbeid. Wij sluiten met de professional een arbeidsovereenkomst, waarin het ondernemend werken wordt gestimuleerd, maar waarin ook het werknemerschap volledig is geregeld. Pensioen, opleiding, arbeidsongeschiktheid en bij het individu passende secundaire arbeidsvoorwaarden maken hier onderdeel van uit. Samen komen we tot nieuwe opdrachten, waarbij eigen initiatief/netwerk onderhouden wordt gestimuleerd. Een prima omgeving voor de ondernemende ‘werknemer’.

Meer weten? Neem dan contact op 
Meer lezen? Lees hier ons uitgebreide blog over de nieuwe regels.

Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Nieuwsgierig geworden of behoefte aan meer informatie?

Plan hier uw gratis consult

The Admin People B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Close